Kansainvälinen Vision 2023 Ylöjärvellä

Kameraseura Mielikuva ry (kansainvälisessä toiminnassa Photo Club Vision) järjestää kuudennen kansainvälisen digitaalisten kuvien näyttelyn tänä keväänä. Palkintoja on tarjolla runsaasti: 105 kpl kolmessa sarjassa + FIAP Blue Pin näyttelyn parhaalle kuvaajalle.

Nyt miettimään, mitä voisit ladata avoinna olevaan Visioniin. – Kuvassa kaksi vuotta sitten viidennessä Visionissa mustavalkosarjassa FIAP HM:llä palkittu Risto Raunion kuva Thinking About.

Näyttelyn hyväksynnät otetaan huomioo paitsi FIAP:n arvonimissä myös Suomen Kameraseurojen liiton arvonimissä ja Pohjoismaisen valokuvausliiton (Nordiska Förbundet För Fotografin – NFFF) arvonimissä.

Sarjat ovat Open Colour, Open Monochrome ja Nature. Jokaiseen sarjaan voi tarjota 4 kuvaa, joiden on oltava eri kuvia, mitä on hyväksytty viiteen ensimmäiseen Visioniin. Osanottomaksu on 25 euroa. Näyttelyn virallinen nimi on 6th International Digital Exhibition Vision 2023 ja nettisivut löytyvät osoitteesta www.photoclubvision.fi/exhibition/

Kuvien latausaika jatkuu 21.5. asti. Näyttelyn avajaiset pidetään keskiviikkona 14.6.2023 klo 18 Ylöjärvellä Vanhan Räikän yläkerrassa (Kuruntie 12, Ylöjärvi).

Kuvakoko sama kuin SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelyissä: Vaakasivu enintään 1920 pikseliä, pystysivu enintään 1080 pikseliä, resoluutio 300 dpi, tiedostokoko enintään 2 megatavua. Kuvat nimetään englanniksi. Nimissä kannattaa välttää ääkkösiä ja erikoismerkkejä. Kirjoita kuvatiedostoon tiedostonimeksi tuo englanninkielinen nimi äläkä jätä siihen mitään muuta, kuten kameran antamia kirjain- ja numerokoodeja. Älä kirjoita tiedostonimeen omaa nimeäsi, vain kuvan nimi.

Voit maksaa myös pankkitilille

Maksutapa on PayPal, johon on linkki latausohjelmassa, mutta suomalaiset osanottajat voivat maksaa myös Mielikuvan pankkitilille:

Saaja: Kameraseura Mielikuva ry

Tilinumero: FI02 5730 0820 7509 70

Viite: 3780

Summa: 25 euroa

(LÄHETÄ PANKKITILILLE MAKSUSTA KUITTI SÄHKÖPOSTIOSOITTEESEEN: photosalon.vision@gmail.com heti kuvien latauksen ja maksamisen jälkeen, jotta kuvat osataan merkitä portaalissa maksetuiksi ja jotta ne menevät tuomarointiin.)

Uudessa portaalissa

Suomen oma näyttelyportaali ajetaan alas vuosinäyttelyn jälkeen.

Visionin kuvien lataus tapahtuu espanjalaisessa Fotogeniuksen portaalissa, jota koeluonteisesti käytettiin jo viime syksyn Finland Circuitissa.

Osanottajien on siis rekisteröidyttävä Fotogeniuksen portaalissa (johon on linkki Mielikuvan sivulta) uudelleen (paitsi jos on rekisteröitynyt sinne jo aikaisemmin). Sielläkin käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite ja salasanan voi nimetä itse. Jos ei muista vanhaa salasanaansa, sen voi pyytää portaalissa sähköpostiosoiteeseensa.

Kuvat on helppo tiputella niitä varten oleviin laatikoihin, mutta mieluiten yksitellen. Kun tiedostot on nimetty valmiiksi kuvan nimellä, hoituu kuvien nimeämisvaihe automaattisesti. Kuvat näkyvät näytössä vääristyneinä ja neliskanttisina, mutta ovat kyllä latautuneet ohjelmaan oikeassa koossa.

Jos maksat PayPalilla, siihenkin löytyy linkki lataussivulta. Jos taas maksat pankin kautta, tulet saamaan portaalin lähettämänä sähköpostiisi ilmoituksen, jossa muistutetaan, että maksamattomat kuvat eivät mene tuomarointiin. Kun Mielikuva on saanut tiedon pankkitilille maksustasi (lähettämästäsi kuitista), niin osanottosi merkitään maketuksi manuaalisesti.

Ulkomaisia tuomareita

Koska näyttelyn tuomarointi tapahtuu Online, FIAP:n säännöt edellyttävät, että jokainen tuomari on eri maasta. Visionin tuomarit ovat kaikki kansainvälisiin näyttelyihin ja niiden tasoon hyvin perehtyneitä tuomareita.

Suomalainen tuomari on Pertti Ylinen Tampereelta (arvonimet: EFIAP/g, PPSA, GPU CR3, NSMiF/g, SKsLM; hän siis tuntee monen järjestön näyttelytoimintaa).

Ulkomaiset tuomarit ovat:

Massimo Tommi Italiasta (arvonimet: EFIAP/p, GMPSA, GPU CR5, VIP5, EHPS/g, EAPG) ja Eleftheria Konsolaki Kreikasta (arvonimet: GPU Hermes, GPU CR2).